onsdag 4 december 2013

PASSIONSFUDGE

Nu börjar julbaket komma igång ordentligt och det är så kul. Det är lite svårt att bestämma vad som ska göras. 

Det finns ju de gamla favoriterna som inte går att missa och sen är det ju alla de nya recept som man hittar eller själv kommer på som bara måste testas. Det blir en massa julgodis

Passionsfudgen är ny för i år och helt underbart krämig och god, med lite syra från passionen

Receptet tror jag att jag hittade på Louise´s spis







150 g vispgrädde

450 g strösocker

150 g smör

ca 20 g glykos

100 g vit choklad

2 tsk vaniljsocker

skal från ½ citron

2-3 passionsfrukter

gul karamellfärg


Värm grädde och socker tills sockret lösts. Tillsätt då smör samt glykos och värm blandningen tills den kokar. 
Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.

Ta av blandningen från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt så chokladen löses upp och tillsätt vaniljsocker samt karamellfärg till önskad nyans.

Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. Tillsätt citronskal samt passionsfrukt och fortsätt vispa så att smeten tjocknar till sig lite igen.

Slå upp fudgen i en klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna minst fyra timmar.

Garnera eventuellt med lite smält mörk choklad och skär upp i bitar. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar