Det finns ju de gamla favoriterna som inte går att missa och sen är det ju alla de nya recept som man hittar eller själv kommer på som bara måste testas. Det blir en massa julgodis
Passionsfudgen är ny för i år och helt underbart krämig och god, med lite syra från passionen
Receptet tror jag att jag hittade på Louise´s spis
150 g vispgrädde
450 g strösocker
150 g smör
ca 20 g glykos
100 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
skal från ½ citron
2-3 passionsfrukter
gul karamellfärg
Värm grädde och socker tills sockret lösts. Tillsätt då smör samt glykos
och värm blandningen tills den kokar.
Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.
Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.
Ta av blandningen från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt så
chokladen löses upp och tillsätt vaniljsocker samt karamellfärg till önskad
nyans.
Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. Tillsätt citronskal samt
passionsfrukt och fortsätt vispa så att smeten tjocknar till sig lite igen.
Slå upp fudgen i en klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Låt svalna och ställ
sedan i kylen att stelna minst fyra timmar.
Garnera eventuellt med lite smält mörk choklad och skär upp i bitar.
Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar