Det blev som en sockerbulle med mjölkchoklad i mitten
Receptet kommer från tidningen Hembakat
½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsocker
Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker.
Blanda saffran och mjölk i en bunke.
Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.
Blanda saffran och mjölk i en bunke.
Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.
Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar.
Fyllning
Blanda choklad, smör och florsocker till en massa.
Dela massan i lika många högar som bullar.
Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.
Fyllning
Blanda choklad, smör och florsocker till en massa.
Dela massan i lika många högar som bullar.
Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.
Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.
Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker.
Låt dem svalna på en plåt eller galler.
Låt dem svalna på en plåt eller galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar