120 g choklad 70%
100 g smör
250 g strösocker ( ca 2,5 dl)
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
95 g mjöl (ca 1,5 dl)
1 knivsudd salt
Smält smöret på låg värme i en kastrull tillsammans med chokladen delad i bitar och låt
svalna några minuter.
Häll chokladblandningen över sockret och vaniljsockert och rör ihop.
Blanda i äggen ett åt gången och rör ordentligt mellan varje.
Häll i mjölet blandat med saltet och vänd ner det.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter
Frosting
100 g smör, rumsvarmt
100 g philadelphiaost
100 g vit choklad, smält
Vispa smör och ost krämigt
Vispa försiktigt i den avsvalnade smälta chokladen
Bred frostingen på muffinsen och doppa i blåfärgat kokos.
Vill du ha sötare frosting går det bra att ha ca 100 g florsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar