Go och glad, kexchoklad. Aningens kladdigt (mer än aningens när dottern hjälpte till) men helt klart värt att ha choklad nästan överallt. De är nästan lika goda som köpta
100 g nougat
100 g mjölkchoklad
20 st smörgåsrån
200 g ljus choklad
0,5 msk rasolja
Smält nougaten och chokladen tillsammans i micron eller över vattenbad
Pensla chokladblandningen på 3 smörgåsrån
Lägg dem på varandra med chokladsidan upp och lägg på ett 4:e rån
Upprepa samma procedur med de andra rånen och lägg dem i kylen tills chokladen har stelnat
Skär de chokladfyllda rånen på bredden i 3 delar
Smält chokladen och rör i oljan
Pensla eller doppa kexen i chokladen (det blev snyggast att pensla) Undersidan behöver inte täckas med choklad
Lägg dem på pappersklädd bricka och låt stelna i kylen
Jag förvarar mina i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar