125 g marshmallows
1 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
finrivet skal från 1 citron
1 msk nyriven färsk ingefära
200 g vit choklad
1 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
finrivet skal från 1 citron
1 msk nyriven färsk ingefära
200 g vit choklad
Om du har stora marshmallows, klipp dem i lite mindre bitar. Finhacka den vita chokladen
Klä en form på ca 15x15 cm med bakplåtspapper (jag använder en brödform)
Lägg allt utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp, sjud under omrörning tills marshmallowsen har smält helt.
Ta av kastrullen från plattan, tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält helt.
Häll fudgen i formen, låt svalna lite och ställ den sedan i kylen för att låta den stelna helt, gärna över natten. Här kan du göra två val! Antingen silar du bort ingefäran och citronskalen, då får du en mild smak av ingefära, eller så låter du den vara kvar, valet är ditt!
Skär upp fudgen
Håller sig ca 2 veckor i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar