Trots att de var goda tror jag inte att det är något jag kommer sätta fram till jul, möjligtvis som adventsfika
Jag råkade smälta lite mycket choklad, så jag rotade fram de hallon/lakritsbiskvier som fanns i frysen och doppade dem med. Och de är löjligt goda
botten
100 g mandelmjöl
1.5 dl socker
1-2 st äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl med socker.
Vispa vitorna lätt och vänd ner dem i mandelblandningen.
Spritsa smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
pepparkaka
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl florsocker
3 tsk pepparkakskrydda (hemmagjord)
100 g ljus choklad
Smält chokladen och låt svalna
Vispa smör, florsocker och pepparkakskrydda krämigt
Vispa i chokladen
hallon/lakrits
lakrits
150 g rumsvarmt smör
12-15 turkiskpeppar (krossade till mjöl)
1 dl florsocker
svart färg
Blanda allt och vispa till en slät kräm
Ställ i kylen en stund
hallon
200 g rumsvarmt smör
1-2 dl florsocker (hur söt du vill ha den)
1,5 dl hallon
Vispa smör och socker fluffigt
Tillsätt hallon lite i taget och fortsätt vispa
Skär sig krämen, fortsätt vispa
Ta en botten och spritsa lite lakritskräm i mitten
Spritsa sen på hallonkrämen och bred ut den över lakritsen så det blir en snygg form
Ställ biskvierna i frysen en stund och doppa dem sen i choklad
Hallon/lakrits receptet kommer från Ina Drakfors från hela Sverige bakar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar