För att göra det lite roligare (och jobbigare för mig) så stansade vi ut hjärtan ur degen. Efter 2-3 st var det inte roligt längre, så då stod jag där själv
Inte så mycket hjärtform kvar när de varit i ugnen, men, men, de var i alla fall goda och dottern tyckte de var jättefina
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av den fingervarma degvätskan.
Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av den fingervarma degvätskan.
Rör tills jästen har löst sig och tillsätt resten av vätskan, sirap och salt.
Häll i mjölet , lite i taget, tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem
minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter.
Dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter eller tills bröden fått en fin färg.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter eller tills bröden fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar