lördag 12 oktober 2013

KANELKAKOR










Med hjälp av grundreceptet på en kaka fick jag fram dessa 2. Det är inga större ändringar, men ibland behövs det väldigt lite för att göra en helt ny sort
I dessa har jag blandat i lite kokos, delat degen och haft i kanel i hälften och min favorit lakrits i den andra.  Tror jag skulle kunna ha lakrits i nästan allt
Ska nog testa dessa med kardemumma oxå



  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 msk socker
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk lakritsgranulat

Gör så här: 
Dela gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fortare. 
Häll på sockret och rör ihop det till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt havregryn och kokosflingor samt vetemjölet. 
Rör ihop till en jämn smet med elvispen.
Dela degen på 2
Rör i kanel i den ena och lakrits i den andra halvan

Rulla smeten till bollar och fördela på plåtar

Tryck till varje boll med en gaffel. Tänk på att det ska vara lite avstånd mellan kakorna eftersom kakorna flyter ut lite under gräddning.

Grädda mitt i ugnen i 200°C ca 8-10 minuter till gyllengul färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar