I dessa har jag blandat i lite kokos, delat degen och haft i kanel i hälften och min favorit lakrits i den andra. Tror jag skulle kunna ha lakrits i nästan allt
Ska nog testa dessa med kardemumma oxå
- 200 g rumsvarmt smör
- 4 msk socker
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl kokosflingor
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 tsk lakritsgranulat
Gör så här:
Dela gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fortare.
Häll på sockret och rör ihop det till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt
havregryn och kokosflingor samt vetemjölet.
Rör ihop till en jämn smet med
elvispen.
Dela degen på 2
Rör i kanel i den ena och lakrits i den andra halvan
Rulla smeten
till bollar och fördela på plåtar
Tryck till
varje boll med en gaffel. Tänk på att det ska vara lite avstånd mellan
kakorna eftersom kakorna flyter ut lite under gräddning.
Grädda mitt
i ugnen i 200°C ca 8-10 minuter till gyllengul färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar