onsdag 3 juni 2015

SNABBA GRAHAMSFRALLOR

Jag tycker att det är mer scones än frallor. De var lika goda som scones i alla fall och går lika lätt och snabbt att slänga ihop när man är sugen på något gott till frukost..... eller kvällsfika






1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

Blanda bakpulver, salt, linfrö och båda mjölsorterna i en bunke
Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg
Ha i filmjölken  och blanda ihop till en kladdig deg
Dela degen i 12 bitar och forma bullar med fuktiga händer
Lägg bullarna på pappersklädd plåt och platta till dem lite. Strö ev över lite frö
Grädda i 250 grader i 11-14 min
Låt dem svalna på plåten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar