Den här tårtan föll min dotter för när hon såg den i tidningen hembakat. Den skulle hon absolut ha på sitt kalas. Hon har själv bakat den med bara lite hjälp från mig och hon har själv dekorerat den (hon gillar florsocker)
Botten
150 g choklad, hackad
125 g smör
3 ägg
1 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Smörj en springform ca 20 cm
Smält chokladen tillsammans med smöret och rör ihop det till en jämn kräm
Vispa i äggen, ett i taget
Bland ihop mjöl, socker och vaniljsocker och vänd ner i smeten
Blanda hop mjöl, socker och vaniljsocker och vänd ner det i smeten
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 20 min
Låt kakan svalna
Topping
150 g ljus choklad
50 g smör
1 msk ljus sirap
50 g rice krispies
Smält smör, choklad och sirap och rör jämt
Vänd ner rice krispies i smeten
Bred ut smeten över kakan
Ställ kakan svalt så att toppingen stelnar
Pudra på lite florsocker innan servering och lägg på lite färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar