En vit chokladcheesecake med massor av färska bär som var helt fantastiskt god
75 g smör
200 g digestivekex (jag hade 100 g digestive och 100 g oreokex)
100 g vit choklad
400 g färskost
250 g kessella, 10%
1 dl socker
3 ägg
topping
1-2 vaniljstång
4 dl creme fraich
Smält smöret
Smula sönder kexen och blanda med smöret
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant
Grädda i 175 grader ca 10 min
Sänk ugnen till 150 grader
Smält chokladen
Vispa ost, kessella och socker
Rör i choklad och ägg
Häll smeten på botten och grädda i 30-35 min. Kakan ska inte få färg
Ta ut kakan och låt den svalna
topping
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Blanda dem med creme fraich och vispa till en tjock och bredbar kräm (Jag lyckades inte få den tjock, så jag hade i 1 msk marsanpulver)
Bred toppingen på den kalla kakan och dekorera med färska bär eller ringlad choklad, eller vad du tycker är fint
Receptet kommer från tidningen hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar