fredag 25 juli 2014

HALLONCHEESECAKE

För någon vecka sen hade en väninna och hennes man namngivning för sin lilla flicka och jag hjälpte henne naturligtvis med bakningen. 
Kakbordet blev somrigt och färgglatt. 
Det blev macarons i lila och rosa, en grön päronsnittt, en sockerkaka som var ganska gul och så denna härliga halloncheesecake







200 g digestivekex
50 g smält smör
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad
200 g vit choklad
2 dl grädde
150 g frysta hallon
200 g färska hallon

Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning
Krossa digestivekexen till smulor i en bunke (jag brukar köra dem i mixern)
 Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
Vispa philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
Smält den vita chokladen
Blanda sedan chokladen med philadelphia- och sockerblandningen.
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen i bunken med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 3 timmar.
Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.
Jag valde att skippa florsockret och ha på både hallon och blåbär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar