Kakbordet blev somrigt och färgglatt.
Det blev macarons i lila och rosa, en grön päronsnittt, en sockerkaka som var ganska gul och så denna härliga halloncheesecake
200 g digestivekex
50 g smält smör
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad
200 g vit choklad
2 dl grädde
150 g frysta hallon
200 g färska hallon
Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning
Krossa digestivekexen till smulor i en bunke (jag brukar köra dem i mixern)
Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
Vispa philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
Smält den vita chokladen
Blanda sedan chokladen med philadelphia- och sockerblandningen.
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen i bunken med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 3 timmar.
Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.
Jag valde att skippa florsockret och ha på både hallon och blåbär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar