onsdag 14 augusti 2013

PÄRONKAKOR

Efter att ha provat en massa sega snittar, choklad, vanilj, kola och lakrits, så ville dottern ha med päronsmak
Vi testad 2 varianter. En vanilj och en choklad
Choklad och päron är en löjligt god kombination
Tror jag har fått en ny favoritkaka :)



200 gram margarin
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
päronessens efter smak

Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg.

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg.
Grädda 13-15 min i 200 grader. 
Låt svalna lite, skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

För att få gröna kakor bytte jag bara kakaon mot mjöl och hade i grön färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar