fredag 2 augusti 2013

DESSERT


En enkel dessert som ser lite mer avancerad ut än vad den är, vaniljpannacotta och rabarberpannacotta.
Syrligt och sött är en härlig kombination och här blev den sååå super
Här har jag hällt den snett i glaset så man kommer åt båda smakerna samtidigt. Dekorerat med en jordgubbe



vaniljpannacotta

3 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång
1/4 dl socker
3 gelantinblad

Lägg gelantinbladen i vatten ca 5 minuter
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna
Kok upp grädden med stång, frö och socker
Dra av kastrullen från plattan
Krama ur gelantinbladen och rör ner dem i grädden
Ta ur stången och häll upp i skålar
Ställ svalt 1-2 timmar

rabarberpannacotta

150 g rabarber
3 gelantinblad
1 dl vatten
0,5 vaniljstång
1,25 dl grädde
0,5 dl socker

Lägg gelantinbladen i blöt
Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och kok allt med vatten och socker
Skiva rabarbern tunt och lägg i vattnet. Låt koka med ca 5 minuter tills den är mjuk
Ta upp stången
Mixa rabarbern tills den är slät
Häll i grädden och kok upp
Ta av kastrullen från plattan
Krama ur gelantinbladen och rör ner dem i gräddblandningen
Låt svalna något innan du häller den på vaniljpannacottan
Låt stå i kylen ca 2 timmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar