fredag 2 augusti 2013
DESSERT
En enkel dessert som ser lite mer avancerad ut än vad den är, vaniljpannacotta och rabarberpannacotta.
Syrligt och sött är en härlig kombination och här blev den sååå super
Här har jag hällt den snett i glaset så man kommer åt båda smakerna samtidigt. Dekorerat med en jordgubbe
vaniljpannacotta
3 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång
1/4 dl socker
3 gelantinblad
Lägg gelantinbladen i vatten ca 5 minuter
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna
Kok upp grädden med stång, frö och socker
Dra av kastrullen från plattan
Krama ur gelantinbladen och rör ner dem i grädden
Ta ur stången och häll upp i skålar
Ställ svalt 1-2 timmar
rabarberpannacotta
150 g rabarber
3 gelantinblad
1 dl vatten
0,5 vaniljstång
1,25 dl grädde
0,5 dl socker
Lägg gelantinbladen i blöt
Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och kok allt med vatten och socker
Skiva rabarbern tunt och lägg i vattnet. Låt koka med ca 5 minuter tills den är mjuk
Ta upp stången
Mixa rabarbern tills den är slät
Häll i grädden och kok upp
Ta av kastrullen från plattan
Krama ur gelantinbladen och rör ner dem i gräddblandningen
Låt svalna något innan du häller den på vaniljpannacottan
Låt stå i kylen ca 2 timmar
Etiketter:
Dessert
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar