MJUK KOLAPRALIN
Jag hittade recept på mjuk kolapralin här och var ju tvungen att prova, de ser så där härligt sega utJag tyckte den blev alldeles för söt, men ska definitivt prova den med mörk choklad som inte är så sött
66 g vispgrädde
20g socker
27g glykos
43,5g vitchoklad
33,5g smör
smaksättning lite vaniljpulver
Häll grädden, socker och glykos i en kastrull.
Koka upp och låt koka till 103 grader.
Ta kastrullen från plattan.
Hacka den vita chokladen och rör ner i kolan.
Tillsätt rumstempererat smör och smaksättning.
Rör om tills massan är elastisk.
Låt svalna till 27-28 grader och fyll sedan kolan i en spritspåse och fyll dina färdiga pralinskal.
Låt stelna i kyl.
Jag har tagit bort 1/3 av originalreceptet för jag har en mindre form och sen var jag lite otålig och fyllde skalen när kolan var 34 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar