Det krävs ganska mycket kanel för att få smak. Denna gången hade jag i både kanel och kardemumma. Kanongott
5 dl havregryn
3 dl dinkel eller rågflingor
1,5 dl vetegroddar (kan uteslutas)
2 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 krm salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja
kanel eller kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser i en skål
Blanda vatten och rapsolja i en annan skål och häll det över de torra ingredienserna
Blanda väl
Bred ut müsliblandningen på en pappersklädd plåt. Ha på lite mer kanel eller kardemumma
Grädda müslin i 35-45 min. Rör om ca var 5:e minut så att det inte bränns vid
När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i ev smaksättning
Förvara i en burk med tätslutande lock
Förslag på smaksättning
russin
fikon
torkade blåbär eller tranbär
kokos
hackade mandlar eller nötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar