Receptet är av Roy Fares
Pajbotten
200 g oreokex
50 g smör
Smält smöret
Mixa kexen till fina smulor
Blanda ihop det ordentligt och platta ut smulblandningen i botten på en springform (24 cm)
Grädda i 180 grader varmluft 10 min
Låt svalna helt
Cheesecakefyllning
250 g mörk choklad, hackad
900 g färskost, rumsvarm
300 g socker (3,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
200 g gräddfil, rumsvarm (2 dl)
3 ägg, rumsvarma
2 äggulor
Smält chokladen
Vispa färskost, socker och salt fluffigt
Vispa i gräddfilen
Vänd ner ett ägg i taget
Vänd till sist i chokladen
Häll fyllningen på botten och jämna till den
Grädda i 200 grader varmluft 10 min. Sänk till 110 grader (öppna inte luckan) och grädda i 60 min till
Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i 30 min
Låt svalna
Låt cheesecaken stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten så att den stelna ordentligt
Garnering
4 dl vispad grädde
oreokex
Dra en tunn kniv runt formens kant innan du lossar den
Dekorera med vispad grädde och delade oreokex
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar