Jag har använt den här smörkrämen förut med andra smaker, bla päron och rabarber
botten
100 g mandelmjöl
1.5 dl socker
1-2 st äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl med socker.
Vispa vitorna lätt och vänd ner dem i mandelblandningen.
Spritsa smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
passionskräm
100 g philadelphiaost
100 g smör
100 g vit choklad
saft av passionsfrukt efter smak
Ta fram ost och smör och låt det bli rumsvarmt
Smält chokladen och låt svalna
Vispa ost och smör krämigt
Häll i den avsvalnade chokladen under vispning
Rör i passionssaften
Bred krämen på mandelbottnarna och ställ i frysen ca 30 min
Smält ca 200 g choklad. Tycker du den är för tjock går det bra att ha i lite olja, ca 1 msk
Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kyl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar