Min dotter har blivit helt tokig i Leila bakar. Hon vill att vi ska baka allt (utom det som innehåller nötter)
Efter en period med en hemsk förkylning som gått runt här hemma var dessa enkla kakor lagom att börja med.
De är kanon att ha i frysen. När du får besök tar du bara fram en rulle, skivar den och gräddar kakorna. Sen går de att smaksätta med nästan allt.
Här har vi använt apelsin, lakrits och ingefära
GRUNDDEG
120 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
lite slt
100 g choklad
OLIKA SMAKER
Vit chokad och ingefära
1 sats gruddeg
vit choklad (100g)
2-3 cm färsk ingefära, riven
Lakrits
1 sats grunddeg
2 msk lakritsgranulat
Vit choklad
Apelsin
1 sats grunddeg
rivet skal av 1 stor apelsin (eller 2 små)
mörk chokad
Vispa smör och råsocker krämigt
Rör i ägget
Ha i de torra ingredienserna
Hacka chokladen grovt och blanda i den och din smaksättning
Rulla in degen i plastfilm till en rullen stor som ca en 5-krona, och frys i minst 30 min
Skiva rullen i ca 1 cm skivor och lägg på pappersklädd plåt
Grädda i 180 grader varmluft ca 10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar