Denne gjorde jag för att jag tycker det ser så läckert ut med en randig tårta. Sen är redvelvet precis lika saftig och god som det står i alla recept. Cheesecaken har jag använt en annan än den som fanns i originalreceptet
2,5 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
3,75 dl mjöl
1 msk kakao
1 tsk bikarbonat
1 msk maizena
3 dl socker
2 ägg
2 dl rapsolja
2-3 msk röd karamellfärg
Blanda mjölk och vinäger i en skål. Låt stå i 20 min tills blandningen har tjocknat och blivit rumsvarm. Det ser då ut som det skurit sig
Smöra och bröa 2 formar, 15 cm
Sätt ugnen på 175 grader
Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao,maizena och socker i en skål
Vispa samman ägg, olja,mjölkblandning och färg i en skål och blanda i de torra ingredienserna.
Vispa ca 1 minut och fördela smeten jämt i formarna
Grädda i 25-30 min
Fyllning
3 ägg, separerade
300 g philadelphiaost
1,5 dl socker
3 dl grädde
400 g vit choklad
6 gelantinblad
1,5 msk kokande vatten
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Vispa äggulorna med philadelphiaosten och hälften av sockret
Vispa grädden och resten av sockret hårt
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min
Smält chokladen (Den ska vara lite varm, men inte kokhet. Om den är för kall stelnar gelatinet för snabbt)
Lös upp gelatinet i det kokheta vattnet och vispa ner det i philadelphiablandningen
Rör ner philadelphiablandningen i chokladen, rör sedan ner grädden och vänd till sist i äggvitorna
Ställ in skålen i kylen så den år stelna till
Dela bottnarna på mitten och bred på krämen (jag tyckte att 3 bottnar blev lagom högt)
Bred ett tunt lager kräm runt hela tårtan och sätt in den i kylen så det stelnar helt, bred sen på resten
Om du gör så här så fastnar smulorna i första lagret. Det går naturligtvis bra att bre på allt direkt
Låt stå i kylen över natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar