För ett tag sen fick jag för mig att det tar alldeles för lång tid att göra en bakad cheesecake (det gör det inte) och började fundera på hur man kan få en obakad att smaka lika gott som en bakad.
Den blev inte riktigt lika krämig, men nästan och fantastiskt god
200 g kex (jag hade oreo och ballerina)
75 g smör
Smält smöret
Mixa kexen till fina smulor
Blanda ihop smulor och smör och tryck ut i en form (24 cm)
Ställ formen i kylen
400 g jordgubbar
1 dl socker
2 dl grädde
2 dl kesella
400 g philadelphiaost
6 gelatinblad
100 g vit choklad
Kok jordgubbar och socker några minuter
Mixa det till en pure´
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter
Krama ur gelatinet och rör ner det i den varma jordgubbspuren
Låt det svalna
Smält chokladen och låt den svalna
Vispa grädden
Vispa philadelphiaost och kesella
Rör ner chokladen i ostblandningen
Blanda grädde och jordgubbspure´ och rör ner det i ostblandningen
Häll smeten över botten och låt stå i kylen över natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar