söndag 23 augusti 2015

MANDELNUTELLA

Kan man inte äta nötter så funkar mandel i nästan alla läge. Den här nutellan blev syndigt god. Jag bytte rakt av nötter till mandel





170 g mandel
340 g ljus choklad, hackad
25 g olja (2 msk)
40 g florsocker (3 msk)
10 g kakao (1 msk)
1 vaniljstång
5 g salt (0,5 tsk)

Rosta mandeln i 175 grader 10-12 min

Smält chokladen
Mixa mandeln i en matberedare tills det blivit en massa
Tillsätt vanilj, florsocker, kakao, salt och sedan oljan
Mixa tills det är slätt
Ha i chokladen och mixa igen
Sila av de större mandelbitarna

Nutellan är flytande men kommer att tjockna allt eftersom den svalnar
Förvaras i glasburk med tätslutande lock
Hållbarhet 2 veckor i rumstemperatur och ca 1 månad i kyl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar