På alla hjärtans dag provade jag att göra vaniljhjärtan. Lite pillig men ganska skoj
Jag äter inte själv vaniljhjärtan men mamma godkände dem
Pralinerna är test att gjuta med jordgubbschoklad och apelsinchoklad. Den rosa fina jordgubbschokladen kommer jag använda fler gånger men troligtvis inte apelsinchokladen
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,75 dl socker
1 äggula
200 g smör
Fyllning
1 ägg
1 msk socker
0,75 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Smörj hjärtformar av metall väl
Blanda vetemjöl, potatismjöl,socker, äggula och smör till en smidig deg
Linda in degen i plastfolie och låt ligga i kylskåp ca 30 min
Förbered fyllningen
Blanda ägg,socker,potatismjöl och mjölk i en kastrull
Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar
Låt den kallna och smaksätt med vanilj
Gör hjärtan
Kavla ut degen till en ganska tjock platta
Klä formarna med drygt hälften av degen
Lägg en klick kräm i varje form
Täck dem med lock av degen och kläm till degen väl runt kanterna
Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 min
Stjälp försiktigt upp kakorna på plant underlag medans de fortfarande är varma
Sikta över lite florsocker innan de ska serveras
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar