Det är en hel evighet sen jag gjorde de här små godbitarna. De följde med till jobb och fick högsta betyg.
Recept på botten hittar du här
POLKAKRÄM
här
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
90 g florsocker (1,5 dl)
30 g äggula (ca 1 st)
10 polkagrisar, krossade
ett par droppar pepparmint
Smält chokladen och låt den svalna
Vispa smör, florsocker, äggula och pepparmint vitt och fluffigt
Vänd ner den smälta chokladen och krossade polkagrisar
Bred krämen på de svala mandelbottnarna
Ställ biskvierna i kyl eller frys ca 30 min
Dopa i choklad
Jag brukar smälta ca 200 g choklad så räcker det så du kan doppa alla lätt. Chokladen som blir över är bara att spara och använda nästa gång
här
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
90 g florsocker (1,5 dl)
30 g äggula (ca 1 st)
10 polkagrisar, krossade
ett par droppar pepparmint
Smält chokladen och låt den svalna
Vispa smör, florsocker, äggula och pepparmint vitt och fluffigt
Vänd ner den smälta chokladen och krossade polkagrisar
Bred krämen på de svala mandelbottnarna
Ställ biskvierna i kyl eller frys ca 30 min
Dopa i choklad
Jag brukar smälta ca 200 g choklad så räcker det så du kan doppa alla lätt. Chokladen som blir över är bara att spara och använda nästa gång
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar