Vi tyckte det lät spännande med björnbär i men jag tyckte inte att de tillförde något.
Jag har ändrat lite på receptet för jag hade inget farinsocker och det var slut i affären. Istället har jag i lite farinströ och lite ljust muscovadosocker så det blev lite svag kolasmak på kakan
225 g smör
100 g mörk choklad, hackad
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g frysta tinade björnbär
Smält smöret och rör i chokladhacket. Fortsätt att röra tills chokladen är helt smält
Blanda socker, sirap, farinsocker och ägg i en bunke
Sikta i mjöl och kakao och rör jämt
Ha i chokladblandningen och rör till en jämn smet
Smöra och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten
Tryck i björnbären
Grädda i 175 grader ca 35 min
Låt svalna i formen
Servera gärna med grädde och jordgubbar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar