Som tur är så hade jag åtminstone skrivit receptet
Recepten har jag fått från Ingela på chokladskolan i Nora och som oxå har chokladhandeln marron.se
Det var riktigt gott och det kommer att göras fler gånger
INGREDIENSER
400
gram vit choklad
En nypa havssalt
En nypa havssalt
ARBETSBESKRIVNING
Sätt
ugnen på 120 °C
Strö
ut chokladen i en ugnsfast form, men spar saltet. Det skulle bränna
om det tillsattes från början.
Värm
chokladen i totalt 40 minuter eller tills massan är gyllenbrun. Var
tionde minut bör chokladen röras om i för att bli jämnt gräddad.
Vispa
massan slät och smaksätt ev med havssalt.
Chokladen
är krämig i ca 1 timme och när den svalnat till under 29 °C kan
den gjutas i chokladskal. Om massan får längre tid hårdnar den och
efter 1 dygn kan den skäras upp i bitar och doppas i choklad.
Prova
gärna att göra tryffel på den karamelliserade chokladen! Väg upp
1 del grädde och 2 delar karamelliserad vit choklad och mixa ihop.
Om chokladen är hård så hacka sönder den och använd kokhet grädde.
Om den fortfarande är mjuk så ska fingervarm grädde användas. Vid det sistnämnda alternativet- tänk på att grädden måste upphettas till över 70 °C och sedan får svalna för att ev. bakterier ska dö.
Om chokladen är hård så hacka sönder den och använd kokhet grädde.
Om den fortfarande är mjuk så ska fingervarm grädde användas. Vid det sistnämnda alternativet- tänk på att grädden måste upphettas till över 70 °C och sedan får svalna för att ev. bakterier ska dö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar