Jag tyckte chokladen tog över smaken lite för mycket så nästa gång blir det en marängsmörkräm istället.
Trots det så var de mycket goda
BOTTEN
100 g mandelmjöl
1.5 dl socker
1-2 st äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl med socker.
Vispa vitorna lätt och vänd ner dem i mandelblandningen.
Spritsa smeten till små runda kakor.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
CHOKLADSMÖRKRÄM
500 g rumsvarmt smör (gärna osaltat)
400 g florsocker
500 g choklad (vit, ljus eller mörk)
2 äggulor
Baileys efter smak
Vispa smöret fluffigt 10-30 minuter, sikta i florsocker och fortsätt vispa minst 10 minuter.
Smält under tiden chokladen och låt den svalna en stund.
Häll sakta i chokladen under tiden som du vispar, när all choklad är i och du har en jämn fin smörkräm rör du i äggulorna och sen är den färdig
Ha i baileys
Jag gjorde en halv sats och hade i 2-3 msk baileys
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar