Ett ljust grovbröd som dessutom innehåller lite nyttiga fröer och är helt sockerfritt.Och fantastiskt gott
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
0,5 dl linfrö
2 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken
Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl lite i taget
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka och brödet luftigt och saftigt
Låt jäsa under bakduk ca 45 min
Forma degen till en limpa och lägg i en pappersklädd brödform
Skär snitt i egen med en vass kniv
Pensla limpan med vatten och strö över lite rågmjöl
Låt jäsa under bakduk ca 30 min
Sätt ugnen på 250 grader
Grädda brödet längst ner i ugnen i 30-35 min
Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet
Låt brödet svalna i formen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar