Kaka
2 dl socker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1,5 dl finmalda valnötter
1 dl brunt rörsocker
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
2,5 dl neutral olja
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda morötter, rörsocker och valnötter i en skål
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och kryddor i en skål
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt
Blanda i morotsblandningen med en slickepott
Sikta i de torra ingredienserna och blanda väl
Rör i oljan
Klä en form (24 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten
Grädda i ca 40 min
Ta kakan ur formen och låt svalna helt innan du fyller den och täcker med frosting
Fyllning
0,5 burk dulch de leche (eller kokt kondenserad mjölk)
Dela kakan på mitten och bred på dulch de leche
Frosting
150 g smör, rumsvarmt
200 g färskost
200 g vit choklad
1 lime, saft och skal
Smält den vita chokladen och låt svalna
Vispa upp smöret tills det blir fluffigt
Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl
Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning
Bred frostingen över kakan och dekorera med tex rivet limeskal och färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar