Lite vanliga och några med päronsmak. Bara en vanlig gräddbullesmet med lite päronessens i.
Jag får nog säga att jag föredrar en vanlig med kokos på
75 g smör
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning
Klicka ut smeten i storlek av en 5-krona på en pappersklädd plåt
Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt
Grädda kakorna i 175 grader 7-10 min
4 äggvitor
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk gelantinpulver
3 msk vatten
Blanda gelantin med vattnen i en värmetålig skål
Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum
Häll sakta i sockret och vaniljsocker under fortsatt vispning, och fortsätt sen att vispa tills smeten är blank och slät
Smält gelantinet i micron (tar ca 15 sekunder)
Tillsätt gelantinet i äggsmeten under omrörning i äggsmeten. Fortsätt vispa tills smeten är fluffig och spritsbar
Häll smeten i en spritspåsen och spritsa toppar på flarnen
Ställ dem i kylen ett par timmar så de stelnar något
Smält ca 200 g choklad med 1 msk olja och doppa topparna
Ha ev på kokos och låt stelna i kyl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar