Efter allt godisbak hade jag mycket oren choklad över, så jag passade på att göra modelleringschoklad och använde det till dekorationerna
Lite skimmerspray på rosorna och så var jag tvungen att prova mitt nya guldspray
Botten:
75 g smält smör
75 g smält smör
30 pepparkakor
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost
Hel stjärnanis
Kanelstång
Kardemummakärnor grovt stötta
Hel stjärnanis
Kanelstång
Kardemummakärnor grovt stötta
Krossa pepparkakorna och smält smöret, blanda ihop och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i kylen för att stelna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Sjud grädde, socker, stjärnanis, kanelstång och kardemummakärnor ca 15 minuter (mer om man vill ha mer kryddsmak).
Sila bort kryddorna, krama ur gelatinbladen och blanda i dem i den varma grädden.
Ställ bort kastrullen från den varma
plattan och låt svalna lite.
Rör ner philadelphiaosten i grädden och vispa till en slät kräm.
Häll över pepparkaksbotten och låt stå i kylen minst 3 timmar innan servering.
Rör ner philadelphiaosten i grädden och vispa till en slät kräm.
Häll över pepparkaksbotten och låt stå i kylen minst 3 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar