LAKRITSPRALIN
Jag hade lite tid över, så jag gjorde lakritspralinerFörs bara satte jag ganachen, men sen kom jag på att jag för ett tag sen köpte frystorkat hallonpulver från strössel & annat, så jag rullade några
Perfekt som en liten gåbort present
ca 20 st
100 g mörk choklad
50 g vispgrädde
10 g honung
15 g osaltat smör (rumsvarmt)
2 msk lakritsflakes
2 msk lakritspulver
Värm grädde och lakrits på svag värme tills flakesen har smält
Ha i honungen och kok upp
Slå blandningen över chokladen och rör jämt
Ha i smöret och rör tills det är helt jämt
Häll ut i en fyrkantig form och låt stelna i rumstemperatur ca ett dygn
Skär i lagom bitar och doppa
Det blir ganska mycket lakritssmak i dessa, men jag som är extrem lakritsfantast brukar krossa lite extra flakes och blanda i
Har du inte ro, eller tid, att vänta ett dygn går det bra att sätta skålen i kylen ett par timmar och sen rulla kulor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar