BALLERINAKEX
Eller kanske egentligen kaka
Igår gjorde jag ett första försök till ballerinakex. Totalt misslyckat. De blev så torra att de ramlade sönder bara jag petade på dem, och Ebba tyckte de smakade mjöl
Så idag var det bara att börja om. Idag blev de bättre.
Ebba har inte provat än, men grannarna gav dem med beröm godkänt.
Blir lite sugen själv, men med tanke på min nötallergi tror jag det är säkrast att låta bli
4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
150 g nougat
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda de torra ingredienserna utom vaniljsocker och kakao
Skär smöret i bitar och nyp ihop till en smulig blandning
Blanda i grädden och knåda ihop till en deg
Dela degen på mitten och knåda i vaniljsocker i ena halvan och kakao i den andra
Rulla till små bollar och platta ut på bakpappersklädd plåt
Grädda mitt i ugnen ca 15 min
Nästa gång jag gör dessa små godingar ska jag se om det går att rulla degen och skiva den, så blir det kanske lite jämnare och snyggare kakor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar