Har provat att göra en väninnas recept på chokladkaka.
En riktig chokladbomb som bara smälter i munnen.
ugn 175 gr, 15-20 minuter
300 g smör,
4 1/2 dl socker,
3 ägg,
1 ½ dl kakao,
3 dl vetemjöl,
2 msk vaniljsocker,
1 ½ tsk bakpulver,
glasyr:
2 dl vispgrädde,
2 msk sirap,
100 g mörk choklad,
2 dl socker,
100 r smör.
Smält smöret (300) o rör ner socker o ägg. Blanda kakao, vetemjöl,
vaniljsocker och bakpulver och rör sen ner i smörblandningen. Bred ut i
långpanna med bakpapper i botten. Grädda.
Blanda allt till
glasyr utom smör och låt koka långsamt i ca 15 min, ta av kastrullen o
vispa i smöret i bitar. Bred smeten över kakan, låt stå över natten.
Jag hade min i kylen så den blev så där lite härligt seg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar